Sodni odlok zoper sporno knjigo

Nekdanji preiskovalec primera izginotja male Meddie je preiskavo opisal v knjigi Resnica o laži, ki jo je zaključil z besedami, da je Meddie mrtva. Portugalsko sodišče je prepovedalo nadaljno prodajo knjige.

Objavljeno
10. oktober 2009 10.49
Maddie pogrešajo že od 3. maja lani
Da. O.
Da. O.

Porto/London – Portugalsko sodišče je prepovedalo nadaljnjo prodajo knjige Resnica o laži, ki jo je napisal nekdanji preiskovalec primere izginotja male Madeline Goncala Amarala. V knjigi je Amarala namreč zapisal, da je Maddie mrtva in nadaljnjo iskanje pravzaprav nima smisla.

 

Tiskovni predstavnik družine McCann Clarence Mitchel je dejal, da starši pozdravljajo odločitev sodišča, saj jim je knjiga "oteževala preiskavo“. Sodišče je izdalo prepoved nadaljnjega tiskanja knjige, avtor pa bo moral poskrbeti tudi, da se že natisnjeni izvodi umaknejo iz prodaje. V kolikor Amarala to ne bo storil, se mu obeta 1000 evrov kazni dnevno.

 

Na internetu pa se je pojavila nova fotografija deklice, ki je neverjetno podobna izginuli Maddie. Fotografija je nastala letos na Švedskem, deklica pa je slikana v spremstvu starejšega moškega in ženske. Računalniški test skladnosti je pokazal, da bi to lahko bila Maddie, ki je sedaj stara že šest let. Švedska policija sedaj skuša preveriti identiteto deklice iz fotografije.