Španski časnik: Castrovo zdravstveno stanje resno

Kubanski voditelj Fidel Castro je po treh neuspešnih operacijah v resnem zdravstvenem stanju. Po poročanju španskega časnika El Pais ima hudo vnetje čreves.

Objavljeno
16. januar 2007 09.23
Castro: Bitka za zdravje še ni končana
Havana - Kubanski voditelj Fidel Castro je po treh neuspešnih operacijah v resnem zdravstvenem stanju. Po poročanju španskega časnika El Pais ima hudo vnetje čreves. Potem ko operacije na črevesju niso bile uspešne, je Castro dobil vnetje potrebušnice, ki je lahko usodno, če zdravljene ni uspešno.

Decembra je na Kubo odpotoval španski zdravnik, ki je pregledal Castra, in dejal, da Castro nima raka in se bo lahko vrnil na položaj, če bo popolnoma okreval po operaciji. O poslabšanju zdravstvenega stanja voditelja, ki ga na položaju trenutno nadomešča njegov brat Raul Castro, v kubanski javnosti ni poročil.

80-letnega Castra so julija lani operirali na črevesju, od takrat pa se ni prikazal v javnosti. Decembra se prav tako ni udeležil velike vojaške parade v čast 50. obletnice njegove vrnitve iz izgnanstva. V novoletni voščilnici je sporočil, da počasi okreva od operacije, vendar bo to dolg proces.