Srbijo, BiH in Nemčijo presenetil prvi sneg

Dele Srbije ter Bosne in Hercegovine je ponoči presenetil sneg, ki je povzročil težave v prometu in ponekod otežil oskrbo z elektriko, prvi sneg pa je povzročil tudi več prometnih nesreč v Nemčiji.

Objavljeno
13. oktober 2009 12.44
Ma. J.
Ma. J.
Sarejevo/Beograd/Berlin/Zagreb - V osrednjem in zahodnem delu Bosne in Hercegovine je sneg povzročil težave v prometu, ponekod pa otežil oskrbo z električno energijo. V Sarajevu je zapadlo deset centimetrov snega, ki je presenetil službe, pristojne za vzdrževanje cest. Oblasti so voznikom priporočile uporabo zimske opreme, čeprav je ta obvezna šele s 15. novembrom.

Zjutraj je močno snežilo tudi v Srbiji, in sicer na Kopaoniku, kjer je zapadlo 20 centimetrov snega, Zlatiboru, kjer ga je zapadlo deset centimetrov, in v Sjenici. V Beogradu je močno deževje povzročilo pravi prometni kaos in številne zastoje.

Prvi sneg je povzročil tudi več prometnih nesreč na avtocesti v bližini mesta Wismar na severu Nemčije, kjer je s ceste zdrsnilo najmanj deset vozil.

Z območja Makarske medtem poročajo o orkanski burji, ki piha s hitrostjo okoli 85 kilometrov na uro, posamezni sunki pa lahko dosežejo tudi 150 kilometrov na uro.