Srbski predsednik Tadić ovaden

Beograjska policija je vložila kazensko ovadbo proti srbskemu predsedniku Borisu Tadiću, v katerem mu očita kršitev zakona o preprečevanju nasilja na športnih dogodkih.

Objavljeno
16. oktober 2009 21.01
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Beograd  - Beograjska policija je danes vložila kazensko ovadbo proti srbskemu predsedniku Borisu Tadiću, v katerem mu očita kršitev zakona o preprečevanju nasilja na športnih dogodkih. Tadić si je ovadbo pridelal, ker je minulo soboto v VIP salonu na beograjskem stadionu po nogometni tekmi med Romunijo in Srbijo nazdravil s penino.

Poleg Tadića je policija ovadbo vložila še proti srbski ministrici za šport Snežani Marković-Samardžić in dvema visokima funkcionarjema srbske nogometne zveze, ki so po omenjeni tekmi za kvalifikacijo na svetovno prvenstvo v nogometu v Južnoafriški republiki leta 2010 skupaj nazdravili.

Vsi omenjeni so kršili zakon o preprečevanju nasilja in neprimernega vedenja na športnih dogodkih, katerega cilj je zajeziti huliganstvo in uživanje alkohola na stadionih in v drugih športnih objektih. Zagrožena kazen za tovrstno dejanje, ki sicer velja za prekršek in ne za hujše kaznivo dejanje, je do 650 evrov ali do 60 dni pogojne zaporne kazni.

"Če sem kršil zakon, ker sem sprejel ponujeni kozarec penine, moram nositi zakonske posledice ali kot vsak drug državljan plačati denarno kazen," je že v sredo povedal Tadić.

Srbija je na tekmi Romunijo porazila s 5 proti O in se tako neposredno uvrstila na svetovno prvenstvo v nogometu.