Srečanja med Abasom in predstavniki Hamasa v izgnanstvu ne bo

Napovedanega srečanja med palestinskim predsednikom Abasom in vodjo palestinskega gibanja Hamas v izgnanstvu Mašalom ne bo. Krizo naj bi povročili zunanji dejavniki.

Objavljeno
21. januar 2007 13.22
Palestinski predsednik Mahmud Abas
Damask - Napovedanega srečanja med palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom in vodjo palestinskega gibanja Hamas v izgnanstvu Haledom Mašalom ne bo, je danes povedal visoki Hamasov predstavnik Musa Abu Marzuk. "Možnost srečanja od danes ne obstaja več," je dejal Marzuk

Hamas je pokazal veliko prilagodljivosti pri reševanju sporov med obema frakcijama, vendar so "to zadnjo krizo povzročili zunanji dejavniki", je dejal Marzuk, ki pa ni pojasnil svoje izjave.

Abas je v soboto prispel v sirsko prestolnico Damask, kjer se je srečal s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom. Ob tem je bilo za soboto kasneje popoldan napovedano tudi srečanje z Mašalom, a so ga nepričakovano preložili.

Mnogi so upali, da bi srečanje med Abasom in Mašalom, prvo po juliju 2005, pripomoglo k razrešitvi enoletnega političnega spora med vladajočima palestinskima gibanjema, bolj skrajnim Hamasom in zmernejšim Fatahom predsednika Abasa.