Srečanje Severne in Južne Koreje

Jutri se bo v predsedniški palači v Seulu južnokorejski predsednik Lee Myung-Bak srečal s severnokorejsko delegacijo. Ta se je med drugim prišla poslovit od pokojnega predsednika Kim Dae-Junga.

Objavljeno
22. avgust 2009 18.46
L.Š./STA
L.Š./STA
Seul - Južnokorejski predsednik Lee Myung-Bak se bo v nedeljo srečal s severnokorejsko delegacijo, ki se je prišla poslovit od pokojnega nekdanjega južnokorejskega predsednika Kim Dae-Junga. Srečanje bo v nedeljo zjutraj v predsedniški palači v Seulu, so sporočili z južnokorejskega ministrstva za združitev. Druge podrobnosti za zdaj niso znane.

Šestčlanska severnokorejska delegacija je pred tem za en dan podaljšala obisk v Južni Koreji. V domovino naj bi odpotovala danes po srečanju z južnokorejskim ministrom za združitev Hyun In-Taekom, na katerem pa je izrazila željo, da bi se srečala tudi s predsednikom Leejem, poročajo tuje tiskovne agencije.

Severnokorejska stran se je sicer na srečanju s Hyunom zavzela za takojšnje izboljšanje odnosov med državama, ki sta tehnično še vedno v vojni, saj nikoli nista podpisali mirovnega sporazuma.