Število žrtev tajfuna še naprej raste

Reševalci na Filipinih nadaljujejo prizadevanja, da bi dosegli severni del države, ki so ga poplave in zemeljski plazovi zaradi nedavnega divjanja tajfuna Parma povsem odrezali od sveta.

Objavljeno
11. oktober 2009 20.26
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Manila - Reševalci na Filipinih tudi danes nadaljujejo prizadevanja, da bi dosegli severni del države, ki so ga poplave in zemeljski plazovi zaradi nedavnega divjanja tajfuna Parma povsem odrezali od sveta. Po zadnjih podatkih, ki so jih posredovale filipinske oblasti, je v neurjih umrlo skoraj 300 ljudi.

Filipinska vlada je na prizadeta območja poslala več ton hrane, zdravil in oblačil, vendar razdeljevanje pomoči poteka počasi. Posebej je prizadeta severna provinca Pangasinan, kjer številna mesta še vedno ostajajo pod vodo. Oblasti zato prebivalcem dostavljajo pomoč s helikopterji.

 

Teden dni preden je Filipine v začetku oktobra dosegel tajfun Parma, je po državi pustošil tajfun Ketsana. Samo v Manili in na bližnjih območjih je padlo toliko dežja, kot ga običajno beležijo v celem mesecu, tajfun pa je povzročil najhujše poplave v zadnjih 40 letih. Ob tem je umrlo najmanj 337 ljudi, več kot štiri milijone jih je ostalo brez strehe nad glavo, skoraj 300.000 pa se jih še vedno nahaja v evakuacijskih centrih.