Strah pred delavskim sosedom?

Newyorški predstavnik za okolje je ugotovil, da naj bi skrivnostni, plinu podoben vonj, ki je v ponedeljek razburil Newyorčane, izviral iz sosednjega New Jerseyja. Smrad ni škodljiv za zdravje.

Objavljeno
09. januar 2007 17.16
Predstavnik ustanove za zaščito okolja jemlje vzorce plina nad Manhatnom
New York - Skrivnostni, plinu podoben vonj, ki je v ponedeljek razburil Newyorčane, naj bi izviral iz sosednjega New Jerseyja, je danes izjavil predstavnik mesta New York za okolje. Še vedno sicer niso ugotovili, za kakšen plin gre, vendar je newyorški župan Michael Bloomberg že v ponedeljek zagotovil, da vdihavanje zraka kljub neprijetnemu vonji ni nevarno in da nič ne kaže, da bi šlo za dejanje terorizma.

Okoljski predstavnik okrivil ameriško delavsko mesto

Kot je dejal omenjeni predstavnik newyorške mestne uprave, je najverjetnejši krivec za smrad sosednje mesto, ki si je že pred leti prislužilo nezavidljiv sloves zaradi širjenja neprijetnih vonjav. Vonj naj bi tokrat prišel iz industrijskega območja Hudson, je še dejal omenjeni predstavnik. Tudi sam pa ni znal povedati, za kakšen plin naj bi šlo. Je pa tudi on zagotovil, da plin ni škodljiv.

Čeprav naj plin ne bi bil škodljiv, so newyorški reševalci v bolnišnice prepeljali 12 ljudi, ki so se pritoževali zaradi težav z dihanjem in vzdraženostjo dihal zaradi omenjenega plina. Evakuirali so tudi več šol pa tudi nekaj poslovnih stavb. Šlo naj bi sicer le za preventivno evakuacijo, so še zagotovili newyorški veljaki.