Švica omejila cepljenje

Pristojne švicarske službe so sporočile, da bodo v tej državi omejili cepljenje proti novi gripi s cepivom Pandremix proizvajalca GlaxoSmithKline. S tem cepivom ne bodo cepili nosečnic, otrok in oseb, starejših od 60 let.

Objavljeno
30. oktober 2009 12.56
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Kijev/Bern - Pristojne švicarske službe so sporočile, da bodo v tej državi omejili cepljenje proti novi gripi s cepivom Pandremix proizvajalca GlaxoSmithKline. S tem cepivom ne bodo cepili nosečnic, otrok in oseb, starejših od 60 let.

Kot so pojasnili v službi za zdravila Swissmedic, ni bilo opravljenih ustreznih raziskav o stranskih učinkih cepiva pri omenjenih kategorijah oseb.

 

V Ukrajini prvi smrtni primer

 

V Ukrajini pa so zabeležili prvi smrtni primer zaradi nove gripe. V tej državi je sicer nastala prava panika, potem ko je v zadnjih dneh za pljučnico neznanega izvora umrlo 30 ljudi.

 

Kot so sporočili z ukrajinskega ministrstva za zdravje, so med 30 umrlimi zaradi pljučnice potrdili en primer okužbe z novo gripo, medtem ko bo za ostale osebe težko postaviti diagnozo. Večina žrtev je namreč k zdravniku prišla prepozno, so pojasnili.