Tadić na Kitajskem z minimalnimi stroški

Boris Tadić, ki se te dni skupaj z delegacijo mudi na uradnem obisku na Kitajskem, so iz predsednikovega urada sporočili, da Tadić za plačevanje hotelov ne porablja proračunskega denarja in da je na Kitajsko je odletel z redno letalsko linijo.

Objavljeno
22. avgust 2009 10.52
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Beograd - Iz urada srbskega predsednika Borisa Tadića, ki se te dni skupaj z delegacijo mudi na uradnem obisku na Kitajskem, so v petek sporočili, da Tadić med obiskom za plačevanje hotelov ne porablja proračunskega denarja ter da je na Kitajsko odpotoval z redno letalsko linijo in v ekonomskem razredu.

Kot so sporočili iz predsednikovega urada, Tadić na Kitajskem kot gost tamkajšnjega predsednika Hu Jintaa biva v državni rezidenci in torej ne plačuje za hotele. Poleg tega je Tadić skupaj z državno delegacijo na Kitajsko odpotoval na najcenejši možni način: z redno letalsko linijo iz Londona v Peking v ekonomskem razredu.


"Predsednik Tadić ne bi nikoli najel Jatovega letala niti letala kakšne tuje letalske družbe, saj to ni praksa predsednika in te vlade - za razliko od predhodnih vlad in šefov držav, ki so za svoje delegacije najemali velika letala," so še sporočili.