To je Danica – 7-milijardta prebivalka na Zemlji

Upali so, da se bo rodila točno ob polnoči, a je bila dve minuti hitrejša.

Objavljeno
31. oktober 2011 08.44
Posodobljeno
31. oktober 2011 08.44
T. L.
T. L.

MANILA – V nedeljo, dve minuti pred polnočjo, se je na Filipinih rodila Danica May Camacho. Njeno rojstvo pa ni pomembno le za njene starše, mamo Camille in očeta Floranteja, ampak je z njenim rojstvom Zemlja uradno dobila svojega 7-milijardtega prebivalca.

Mama Camille Dalura je dejala: »Tako je prikupna. Ne morem verjeti, da je 7-milijadta prebivalka sveta.« Danica je drugorojenka Camille in Floranteja, ki je potem, ko so porodnišnico okupirali predstavniki medijev, mirno spremljal dogajanje.

Obdarovali so jo s torto

Starše in novorojenko so obiskali tudi predstavniki Združenih naraodov na Filipinih in deklici simbolično poklonili torto. Upali so, da bo deklica privekala na svet točno ob polnoči, pa ni bilo tako – Danica se je rodila dve minuti prej.

Dogodka se je udeležila tudi danes 12-letna Lorrize Mae Guevarra (Filipinka kajpak), ki so jo leta 1999 razglasili za 6-milijardto prebivalko Zemlje. Očitno imajo Filipini pri OZN pridobljeno pravico razglašanja okroglomilijardtih prebivalcev našega planeta.

»Zelo sem srečna, da vidim to prikupno dete. Upam, da bo odrasla v zdravo dekle, ki jo bodo vsi imeli radi,« se je glasila izjava Lorrize.