Trenutki panike na milanskem letališču

Milansko letališče Malpensa so morali opoldne za dobro uro zapreti. Potniki so slišali tudi streljanje, videli neznanca, ki je grozil z nožem in zato dobil v nogo kroglo. Naposled pa se je za vse, razen za napadalca, dobro končalo.

Objavljeno
21. februar 2011 21.38
Tone Hočevar, Rim
Tone Hočevar, Rim
Rim – Dobro predvsem zato, ker so preiskovalci hitro ugotovili, da ni šlo za teroristični napad, ampak za trenutek norosti 42-letnega Tunizijca, ki ga je hotela žena, Italijanka, zapustiti skupaj z otroki.

Tunizijec, ki je delal v Italiji in je imel vsa dovoljenja za bivanje in delo pa tudi poročen je bil in ima otroke z italijanskim državljanstvom, je v trenutku besa ukradel terenski avtomobil, nanj naložil vso družino in oddrvel na letališče Malpensa. Tam je z velikim vozilom prebil stekleno steno in hotel peljati naprej v letališko dvorano. Ker se je avto zagozdil, je izskočil, potegnil nož in začel groziti ljudem okrog sebe. Policisti so ga obvladali razmeroma hitro, eden ga je ustrelil v nogo. Tedaj je bilo napete zgodbe pravzaprav konec. Žena in otroci, ki jih je hotel Tunizijec odpeljati iz Italije, so medtem preplašeni sedeli v avtomobilu.

Letališče Malpensa so morali za nekaj časa zapreti. Ko so ugotovili, da v avtomobilu ni bilo orožja ali razstreliva, s pomočjo žene pa tudi odkrili, da se je Tunizijcu samo zvrtelo v glavi in je malo ponorel, so letališče spet odprli. Napadalca so oskrbeli zdravniki, potem so ga, samo laže ranjenega, odpeljali v zapor.

Potnike, ki so v času spektakularnega napada na letališču Malpensa čakali na vkrcanje, je zgrabila panika, še posebno tiste v bližini Tunizijca, ki jim je neposredno grozil z nožem. Njih je bilo, pravijo, najteže prepričati, da ni šlo za teroristični napad in da Tunizijec pravzaprav ni hotel nikomur nič hudega, samo ženo in otroke je hotel odpeljati v svojo domovino Tunizijo, kjer bi imel besedo tudi on, in ne samo žena.