Turčijo stresel potres

Jugovzhod Turčije je danes stresel potres z močjo 5,9 stopnje po Richterjevi lestvici, žarišče potresa pa je bilo v mestu Sivrice v provinci Elazig.Poškodovanih je bilo nekaj hiš ter ranjena ena oseba.

Objavljeno
21. februar 2007 17.17
Potres v Turčiji
Ankara - Jugovzhod Turčije je danes stresel potres z močjo 5,9 stopnje po Richterjevi lestvici, žarišče potresa pa je bilo v mestu Sivrice v provinci Elazig. Pri tem je bilo poškodovanih nekaj hiš ter ranjena ena oseba, predvsem pa je tresljaj pošteno prestrašil prebivalce.

V potresu, ki so ga čutili tudi v sosednjih provincah Diyarbakir, Tunceli in Malatya, se je delno porušila hiša v vasi Kayapinar, v mestu Sivrice pa sta bili poškodovani osnovna šola in poslopje pošte. Zaradi strahu pred ponovnim tresenjem tal si številni ljudje niso upali nazaj v hiše.

Prizadeto območje je potres stopnje 5,3 prizadel že 9. februarja, ko je bilo ranjenih več kot 20 ljudi. Sicer pa so potresi v Turčiji pogosti. Dva huda potresa sta leta 1999 na severozahodu države zahtevala 18.000 smrtnih žrtev. V potresu v Bingolu je bilo leta 1995 ubitih 177 ljudi, leta 2003 pa je potres stopnje 6,4 porušil šolsko poslopje. Pri tem je umrlo 83 otrok.