Turške sile ubile ugrabitelja trajekta

Turške sile so ugrabitelja ubile, ko so skoraj 12 ur po ugrabitvi vdrle na trajekt ob Marmarskem morju.

Objavljeno
12. november 2011 07.31
Posodobljeno
12. november 2011 07.31
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Istanbul - Turške varnostne sile so davi ubile moškega, ki je v petek v mestu Izmit na severozahodu Turčije ugrabil trajekt s 25 potniki in člani posadke. Po podatkih oblasti je bil ugrabitelj, ki je imel pri sebi eksploziv, kurdski skrajnež, star pa je bil okoli 30 let, piše Slovenska tiskovna agencija.

Turške sile so ugrabitelja ubile, ko so skoraj 12 ur po ugrabitvi vdrle na trajekt, ki sicer povezuje mesti Izmit in Gölcük ob Marmarskem morju. Talci med ugrabitvijo in v reševalni akciji niso bili poškodovani.

Mediji so sprva poročali, da gre za štiri ali pet ugrabiteljev a se je nato izkazalo, da je trajekt ugrabil le en moški. Trajekt se je moral med ugrabitvijo zaradi pomanjkanja goriva zasidrati v Marmarskem morju.

Guverner province Kocaeli Ercan Topaca je danes za turško državno televizijo povedal, da je policija preiskala hišo ugrabitelja v Izmitu in našla dokumente, povezane s Kurdsko delavsko stranko (PKK). Ob tem je aretirala eno osebo, še piše STA.

Pirotehniki medtem še analizirajo eksploziv, ki ga je pri sebi imel ugrabitelj. Po navedbah turškega ministra za promet Binalija Yildirima ugrabitelj ni imel posebnih zahtev, želel je le gorivo, hrano in pijačo.