Ubit najbolj iskani indonezijski terorist

Na otoku Java so bili v policijski operaciji proti domnevnim skrajnežem ubiti najmanj štirje ljudje, med njimi tudi najbolj iskani indonezijski terorist Nurdin Mohammed Top in njegov tesni sodelavec.

Objavljeno
17. september 2009 11.22
Ma. J.
Ma. J.
Džakarta - Na indonezijskem otoku Java so bili v policijski operaciji proti domnevnim skrajnežem ubiti najmanj štirje ljudje, med njimi tudi najbolj iskani indonezijski terorist Nurdin Mohammed Top in njegov tesni sodelavec.

Oborožene policijske sile so vdrle v hišo na obrobju mesta Solo, ki velja za oporišče skrajnežev. Po nekaterih poročilih je bil tarča napada Urwah, sodelavec Nurdina Mohammeda Topa, ki v Aziji velja za enega najbolj iskanih in hkrati najbolj neulovljivih teroristov.

Indonezijska policija je sicer že v začetku avgusta sporočila, da je Nurdina, ki velja za enega glavnih organizatorjev terorističnih napadov islamistične skupine Džamaja Islamija, ubila v okviru protiteroristične akcije, nekaj ur kasneje pa priznala, da se jim je najbolj iskani indonezijski terorist znova izmaknil.

Nurdina sumijo vpletenosti v bombne napade na dva hotela v Džakarti, v katerih je bilo julija ubitih devet ljudi, stal pa naj bi tudi za napadom na hotel Marriott leta 2003, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi, za napadom na avstralsko veleposlaništvo leta 2004, ki je terjal 10 življenj, in za napadom na Baliju leta 2005, ko je bilo ubitih 20 ljudi.