Ugrabitelj iz Clevelanda se je v ječi obesil

V jetniški celici so ga našli mrtvega v torek ponoči.

Objavljeno
04. september 2013 09.28
Missing Women Found
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA

Cleveland - Ariel Castro, ki je v svoji hiši v Clevelandu več let prisilno zadrževal tri ugrabljene ženske ter jih posiljeval, je v zaporniški celici storil samomor, poročajo tuje tiskovne agencije.

Nekdanjega voznika šolskega avtobusa, ki so ga minuli mesec obsodili na dosmrtno ječo, so v celici našli mrtvega v torek ponoči.

Sodišče v ameriški zvezni državi Ohio je Ariela Castra, ugrabitelja treh mladih žensk in očeta šestletne deklice, ki so maja po desetletju pobegnile iz ujetništva, prvega avgusta obsodilo na dosmrtno ječo brez možnosti pogojnega izpusta, hkrati pa mu je izreklo tudi tisoč let zaporne kazni.

53-letnega Castra so aretirali 6. maja letos, ko je 27-letni Amandi Berry po desetih letih ujetništva uspelo na pomoč priklicati soseda. Ta je s silo odprl hišna vrata, mlada ženska pa je skupaj s svojo šestletno hčerjo iz njegove hiše poklicala policijo. Policija je ob prihodu našla še dve ženski, ki so ju družine pogrešale zadnjih deset let - 23-letno Gino DeJesus in 32-letno Michelle Knight.