Ugrabljeni Fotograf AFP živ in zdrav

Včeraj ugrabljeni perujski fotograf agencije AFP Jaime Razuri “je živ in se dobro počuti”. Perujski zunanji minister Jose Garcia Belaunde zatrjuje, da naj bi ga ugrabili oporečniki Hamasa.

Objavljeno
04. januar 2007 09.16
Privrženci Hamasa
Lima - Perujski fotograf agencije AFP Jaime Razuri, ki naj bi ga včeraj ugrabili oporečniki Hamasa, “je živ in se dobro počuti”, je povedal perujski zunanji minister Jose Garcia Belaunde.

50-letnega fotografa so včeraj ugrabili neznanci v bližini strelske točke pri vhodu v poslopje agencije AFP v Gazi. Perujski zunanji minister zatrjuje, da je ugrabitev delo Hamasovih oporečnikov. Motivi ugrabitve do te objave niso znani. AFP trdi, da ni seznanjena z informacijami o ugrabiteljih in zeankrat še ni prijela zahteve o morebitni odkupnini za fotografa.

Belaunde, ki ni izdal svojega vira informacij je povedal, da so se zavzele za izpustitev perujskega fotografa “prijateljske sosedske vlade.” Garcia Belaunde bo svojega namestnika Gonzala Gutierreza poslal v Gazo na sestanek s palestinskimi oblastmi ter s predstavniki tiskovne agencije Agence France-Presse in francoske vlade, da bi lahko skupaj iznašli rešitev za izpustitev Razurija. Palestinske oblasti v Gazi so potrdile, da so se pripravljene prav tako zavzeti za takojšnjo izpustitvi perujskega fotografa.