Ugrabljeni turisti v Etiopiji živi in zdravi

Etiopska policija je sporočila, da je identificirala ugrabitelje evropskih turistov v Etiopiji. Zunanji minister Sejum Mesfin je zatrdil, da so talci živi in zdravi, čeprav so še vedno v rokah ugrabiteljev.

Objavljeno
10. marec 2007 15.36
Etiopski vojaki v Kismaju v Somaliji
Adis Abeba - Etiopska policija je danes sporočila, da je identificirala ugrabitelje skupine evropskih turistov v Etiopiji. Zunanji minister Sejum Mesfin pa je zatrdil, da so talci živi in zdravi, čeprav so še vedno v rokah ugrabiteljev.

Neznanci so turiste, ki so v konvoju štirih vozil potovali proti rudnikom soli v pokrajini Afar, ugrabili 1. marca pri kraju Dalol, 800 kilometrov severovzhodno od Adis Abebe. Po zadnjih podatkih gre za tri Britance, Francozinjo in žensko z dvojnim, britanskim in italijanskim, državljanstvom, vsi pa naj bi bili povezani z britanskim veleposlaništvom v Adis Abebi.

"Naša ekipa v pokrajini Afar je ugotovila, kdo jih je ugrabil, vendar pa zaenkrat še nimamo vseh informacij, zato vam ne morem povedati več," je danes povedal tiskovni predstavnik etiopske policije. Poudaril je, da preiskava še poteka.

Etiopski zunanji minister Mesfin je že v petek zatrdil, da so talci živi in zdravi. "Ne moremo razkriti kraja, kjer se nahajajo, saj bi to lahko ogrozilo njihovo varnost," je dejal.

Na britanskem veleposlaništvu v Adis Abebi tega niso mogli potrditi. Hkrati so navedli, da zaenkrat še niso vzpostavili neposrednega stika z ugrabitelji. "Kolikor vemo, se pogajanja še niso začela. Dvomimo, da so Etiopci v neposrednem stiku z ugrabitelji," so dodali.