Umora osumljeni programer prispel v ZDA

Izumitelj računalniškega protivirusnega programa John McAfee bo za zadaj ostal v hotelu v letoviškem predelu Miamija.

Objavljeno
13. december 2012 07.15
Posodobljeno
13. december 2012 07.30
TOPSHOTS-GUATEMALA-BELIZE-US-MCAFEE
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Miami − Izumitelj istoimenskega računalniškega protivirusnega programa John McAfee je včeraj iz Gvatemale prispel v ZDA in se nastanil v hotelu v Miamiju, piše Slovenska tiskovna agencija. Gvatemala ga je izgnala, ker je nezakonito vstopil v državo, ko je bil na begu pred oblastmi Belizeja, kjer ga želijo zaslišati zaradi umora nekdanjega soseda.

McAfee trdi, da so soseda ubili policisti Belizeja, ki tudi njemu strežejo po življenju, zato se je nekaj časa najprej skrival v tej državi, nato pa odšel čez mejo v Gvatemalo. Belize od ZDA ni uradno zahteval izročitve, zato še ni jasno, kaj se bo z njim zgodilo. Sedeminšestdesetletni McAfee bo tako za zdaj ostal v hotelu v letoviškem predelu Miamija South Beach.

V Miami je prispel brez 20-letnega dekleta Samanthe Vanegas, ki ga je spremljala na njegovi odisejadi skrivanja pred policijo Belizeja in z njim prebegnila v Gvatemalo. Na svojem blogu je zapisal, da so ga prisilno ločili od Samanthe, ki pa bo kmalu prišla v ZDA, piše STA.

McAfeejevega soseda Gregoryja Faulla so našli mrtvega novembra lani. Policija McAfeeja ga še ni javno obtožila, ampak govori o njem kot osebi, s katero se želijo pogovoriti. McAfee trdi, da so soseda ubili policisti, zdaj pa da želijo še njega, zato je na begu.

McAfee je prodal lastniški delež svojega podjetja in se je pred leti z milijoni preselil v Belize. Tam je kupil posestvo, kjer se je imenitno zabaval, predvsem z mladimi dekleti brez denarja. Imel je tudi pse, zaradi katerih so se sosedje pritoževali, dokler jih ni nekdo zastrupil. McAfee je najprej krivil pokojnega soseda, zdaj pa je prepričan, da gre za delo policije, zaključuje STA.