Umorjeni palestinski najstnik je bil živ zažgan

Mladostnika, 16-letnega Mohameda Abuja Kderja, so ugrabili in umorili v sredo.

Objavljeno
05. julij 2014 18.39
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA

Ramala - Palestinski najstnik, katerega ugrabitev in umor sta ta teden sprožila nasilne proteste, je bil glede na prve ugotovitve obdukcije živ zažgan. Patologi so namreč v njegovih pljučih našli prisotnost dima, navedbe palestinskega generalnega državnega tožilca Mohameda Aluveivija povzemajo palestinski mediji.

Mladostnika, 16-letnega Mohameda Abuja Kderja, so ugrabili in umorili v sredo. Njegovo truplo so še isti dan našli v gozdu v jugozahodnem delu mesta, pokopali pa so ga v petek. Umor je jezne Palestince pognal na ulice, kjer so se protesti sprevrgli tudi v nasilje.

Prve ugotovitve obdukcije sicer kažejo, da je mladenič utrpel tudi poškodbo glave, ki pa ni povzročila njegove smrti.

Napetosti med Palestinci in Izraelci so se zaostrile po 12. juniju, ko so na Zahodnem bregu izginili trije izraelski najstniki. Njihova trupla so našli v ponedeljek in Izrael je za umor obtožil palestinsko gibanje Hamas.

Palestinci so prepričani, da je bil umor palestinskega najstnika maščevanje, česar pa izraelska policija danes še vedno ni mogla potrditi. Tiskovna predstavnica policije je sporočila le, da še vedno preučujejo »vse možnosti«.