Uporniki v Indiji ubili najmanj 40 policistov

V napadu maoističnih upornikov na policijsko postojanko v kraju Rani Bodli v Indiji naj bi davi umrlo skoraj 40 policistov, 13 pa jih je bilo ranjenih.

Objavljeno
15. marec 2007 11.35
Oboroženi maoistični uporniki med urjenjem v indijski državi Chattisharh
New Delhi - V domnevnem napadu komunističnih upornikov na odročnem vzhodu Indije naj bi davi umrlo skoraj 40 policistov, še 13 jih je bilo ranjenih. Maoistični uporniki naj bi napadli policijsko postojanko v kraju Rani Bodli v državi Chattisharh skoraj 1500 kilometrov jugovzhodno od New Delhija.

Napadalci so pred pobegom na območju namestili mine in tako varnostnimi silam otežili lov za njimi. Na območje so oblasti že poslale policijske okrepitve. Maoistični uporniki, ki jim je vzornik kitajski revolucionarni voditelj Mao Zedong, boj za zemljo in delovna mesta za delavce in reveže bijejo v vrsti indijskih zveznih držav.

Današnji napad je zadnji v vrsti napadov na indijske varnostne sile na območju, kjer je revščina še vzpodbudila upor. V zadnjih 20 letih, od kar so uporniki sprožili svojo kampanjo v indijski zvezni državi Andhra Pradesh, je bilo ubitih več kot 6000 ljudi.