V Afganistanu ubitih 50 talibov

V skupnih operacijah afganistanske in ameriške vojske je bilo ubitih približno 50 talibov. Medtem je britanski premier Gordon Brown napovedal, da bo Velika Britanija v Afganistan poslala dodatnih 500 vojakov.

Objavljeno
14. oktober 2009 16.17
Ma. J.
Ma. J.
Kabul - Britanski premier Gordon Brown je danes napovedal, da bo Velika Britanija v Afganistan poslala dodatnih 500 vojakov, s čimer se bo število britanskih vojakov v tej islamski republiki povišalo na 9500.

V skupnih operacijah ubitih 50 talibov

V skupnih operacijah afganistanske in ameriške vojske je bilo včeraj v Afganistanu ubitih približno 50 talibov, več pa je ranjenih. Po podatkih afganistanskih oblasti sta bila ubita tudi dva njihova vojaka.

V skupni operaciji afganistanskih in ameriških sil je bilo na jugu province Uruzgan ubitih 30 talibov. Operacija se po podatkih notranjega ministrstva nadaljuje tudi danes, saj želi vojska iz območja talibe popolnoma odstraniti.

V podobni operaciji v provinci Ghazni je bilo včeraj ubitih 11 talibov, štirje pa so bili aretirani. Ameriške in afganistanske sile so zasegle tudi več kosov orožja.

V eksploziji obcestne bombe v provinci Zabul pa sta bila ubita dva afganistanska vojaka, še šest pa je bilo ranjenih. Obcestna bomba je v provinci Kandahar ubila tudi dva skrajneža, še dva pa sta umrla v provinci Khost.