V dveh napadih več kot deset mrtvih

V dveh ločenih napadih na severu Iraka je bilo ubitih najmanj 12 ljudi, po poročanju nekaterih medijev pa celo 16, okoli 40 je bilo tudi ranjenih.

Objavljeno
29. avgust 2009 14.57
Ka.K./STA
Ka.K./STA
Bagdad - V prvem napadu v vasi Hamad na severu Iraka je samomorilski napadalec s tovornjakom bombo zapeljal v bližino policijske postaje in se razstrelil. Pri tem je bilo po poročanju ameriških medijev, ki se sklicujejo na predstavnike iraške vojske in policije, ubitih najmanj 12 ljudi, od tega šest policistov.

 

Drugi mediji medtem pišejo o petih ubitih policistih in treh civilistih, med katerimi naj bi bil tudi desetleten otrok. Najmanj 17 ljudi je bilo poleg tega v napadu ranjenih.

 

Do drugega napad je prišlo v kraju Sindžar nedaleč od Mosula, kjer je po navedbah tamkajšnjega policijskega predstavnika eksplodiral parkirani tovornjak bomba. Pri tem so življenje izgubili štirje ljudje, še 23 je bilo ranjenih.

 

Irak je bil v zadnjih tednih po obdobju relativnega miru priča porastu nasilja. 19. avgusta sta dva napada v Bagdadu terjala življenja okoli 100 ljudi, ranjenih je bilo okoli 600. Najbolj silovita in smrtonosna eksplozija je bila pred zunanjim ministrstvom, kasneje pa še v bližini finančnega ministrstva.