V eksploziji bombe umrlo več afganistanskih civilistov

V eksplozije bombe je v provinci Paktika na jugovzhodu Afganistana danes umrlo najmanj 12 civilistov, med njimi pet otrok. Afganistanci so potovali iz mesta Kveta na zahodu Pakistana, v obmejnem okrožju Vazihil v provinci Paktika pa je njihovo vozilo zapeljalo na podstavljeno bombo.

Objavljeno
06. marec 2011 12.47
Ne. Š., delo.si
Ne. Š., delo.si
Kabul - "Ženski, pet otrok in pet moških je umrlo, potem ko je vozilo zapeljalo na bombo ob cesti," je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA povedal predstavnik tamkajšnjih lokalnih oblasti.

Javna mesta in civilisti so stalna tarča napadov afganistanskih upornikov v zadnjih dneh, piše STA. Številni civilisti so življenja izgubili tudi v zgrešenih napadih sil zveze Nato. V Natovem zračnem napadu v pokrajini Kunar je v tako torek umrlo devet dečkov, mlajših od dvanajst let. Ti so med napadom nabirali les za kurjavo.

Civilne žrtve Natovih operacij so glavni vir napetosti med afganistanskimi oblastmi in zavezniškimi silami. Afganistanski predsednik Hamid Karzaj je ob tem izjavil, da se bodo tuje sile soočile z obilo težavami, če se "dnevno ubijanje civilistov ne bo končalo", še poroča STA.