V eksploziji cisterne na Filipinih ubitih okoli 50 ljudi

V eksploziji tovornjaka cisterne na jugu Filipinov naj bi bilo ubitih najmanj 50 ljudi, več deset pa je bilo ranjenih. Po navedbah oblasti je tovornjak zapeljal s ceste in nato eksplodiral.

Objavljeno
02. februar 2007 16.50
Davao - V eksploziji tovornjaka cisterne na jugu Filipinov naj bi bilo ubitih najmanj 50 ljudi, več deset pa je bilo ranjenih. Po navedbah oblasti je tovornjak zapeljal s ceste in nato eksplodiral. Za njim pa je vozil poln avtobus ljudi, ki ga je eksplozija prav tako zajela.

Večina žrtev je bila na avtobusu, ki se je skušal izogniti tovornjaku na avtocesti blizu mesta Tigbao v provinci Zamboanga del Sur. Po izjavah očividcev naj bi tovornjak eksplodiral ravno v trenutku, ko je mimo pripeljal avtobus s potniki, je dejal brigadni general Raymundo Ferrer. Povedal je še, da je bila eksplozija tako močna, da je popolnom razdejala avtobus, od tovornjaka pa ni ostalo nič.

Vzrok eksplozije še ni znan

Zakaj je prišlo do eksplozije ni natančno znano. Po besedah lokalnega vojaškega poveljnika majorja Garyja Lachece je tovornjak nenadoma zavil, se zaletel v zid in eksplodiral. Regionalni načelnik policije Jaime Caringal pa je dejal, da je voznik ustavil tovornjak, potem ko so ga opozorili na ogenj pod njim, eksplodiral pa je ravno v trenutku, ko je mimo pripeljal avtobus.

Po besedah Caringala točno število žrtev ni znano saj so poškodovance odpeljali v različne bolnišnice, eksplozija pa je tako močno poškodovala trupla, da jih je težko prešteti.