V eksploziji plina v Nemčiji številni ranjeni, evakuirali cel kraj

Na zemljišču plinskega podjetja je zagorel tovornjak, nato pa je eksplodiral bližnji plinski rezervoar.

Objavljeno
28. september 2013 15.21
Ba. P., Delo.si; STA
Ba. P., Delo.si; STA
Ludwigshafen - V močni eksploziji plina, ki je danes odjeknila na poslovnem zemljišču v zvezni deželi Porenje-Falško, je bilo ranjenih 16 gasilcev. Zaradi nevarnosti novih eksplozij so oblasti evakuirale celoten kraj Harthausen, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na zemljišču nekega plinskega podjetja je v zgodnjih jutranjih urah iz za zdaj neznanih razlogov zagorel tovornjak. Ko so gasilci gasili požar, pa je eksplodiral bližnji plinski rezervoar. Eksplozijo je bilo slišati tudi v okoli 30 kilometrov oddaljenih mestih Ludwigshafen in Mannheim.

Požar se je zatem močno razširil, pri čemer je 15 gasilcev utrpelo predvsem opekline, enega pa so morali zaradi hudih poškodb, ki sicer ne ogrožajo njegovega življenja, prepeljati v bolnišnico. V nadaljnjih eksplozijah so bile poškodovane tudi bližnje stavbe.

Oblasti so najprej evakuirale stavbe v krogu 500 metrov od nesreče, kmalu zatem pa so območje evakuacije razširile na en kilometer. Odločitev pomeni izpraznitev celotnega kraja. Za prebivalce, ki ne morejo k sorodnikom ali znancem, bodo uredili posebno zbirno mesto v sosednjem Dudenhofnu, piše tiskovna agencija DPA.