V helikopterju umrla ekvadorska obrambna ministrica

V trčenju dveh helikopterjev so umrli ekvadorska obrambna ministrica Guadalupe Larriva, njena hčerka in še pet pripadnikov ekvadorske vojske.

Objavljeno
25. januar 2007 10.46
Preminula ekvadorska ministrica za obrambo Guadalupe Larriva
Quito - V trčenju dveh helikopterjev so umrli ekvadorska obrambna ministrica Guadalupe Larriva, njena hčerka in še pet pripadnikov ekvadorske vojske, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Nesreča se je zgodila v bližini vojaške baze v kraju Manta, 260 kilometrov jugovzhodno od prestolnice Quito. Ekvadorski podpredsednik Lenin Moreno je v pogovoru za televizijo dejal, da sta helikopterja sodelovala v nočnem bojnem urjenju ter "očitno zaradi slabega manevra trčila in strmoglavila".

Kot je še pojasnil Moreno, na krovu helikopterjev ni bil nihče od visokih častnikov ekvadorske vojske. Med umrlimi pa sta oba pilota helikopterjev.

Lariva je bila prva ministrica za obrambo v Ekvadorju

Lariva, učiteljica po izobrazbi, je bila imenovana za obrambno ministrico 15. januarja in je bila prva ženska na tem položaju ter hkrati tudi prva obrambna ministrica, ki prej ni nikoli službovala v vojski. Ekvadorski predsednik Rafael Correa je sicer v ekvadorsko vlado imenoval sedem žensk, da bi tako, kot je dejal, vzpodbujal enakost med spoloma v tej južnoameriški državi.