V Indoneziji nova smrtna žrtev ptičje gripe

Število smrtnih žrtev ptičje gripe v Indoneziji je poraslo na 64, potem ko je danes v bolnišnici v Zahodni Javi umrla 20-letna ženska. Doslej so v Indoneziji zabeležili 84 primerov okužbe in 64 smrtnih žrtev.

Objavljeno
11. februar 2007 13.07
Ne glede na to, da ptičja gripa spet širi svoje peruti, je nekontrolirana perutnina še vedno naprodaj na vseh vietnamskih tržnicah
Džakarta - Število smrtnih žrtev ptičje gripe v Indoneziji je poraslo na 64, potem ko je danes v bolnišnici v Zahodni Javi umrla 20-letna ženska, pri kateri so testi pokazali okužbo z virusom H5N1. Zdravniki sicer še niso uspeli ugotoviti, ali je bila umrla v stiku z okuženimi pticami ali ne.

Pri oboleli ženski so testi zjutraj pokazali okužbo s ptičjo gripo, popoldne pa je bolezni že podlegla. Odkar so sredi leta 2005 v Indoneziji prvič odkrili okužbo s ptičjo gripo pri človeku, so v tej državi zabeležili 84 primerov okužbe in 64 smrtnih žrtev.

WHO: Letos se je z virosom ptičje gripe okužilo že 272 ljudi

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) se je s smrtonosnim virusom ptičje gripe od leta 2003 po svetu okužilo 272 ljudi, število smrtnih žrtev pa je trenutno 166. Strokovnjaki se še vedno bojijo, da bo virus ptičje gripe mutiral v obliko, ki se bo lahko prenašala iz človeka na človeka.