V izraelskem zračnem napadu več mrtvih

Izraelska vojska je izvedla zračni napad na podzemni predor na meji med Egiptom in območjem Gaze, pri čemer so bili po navedbah palestinskih bolniških virov ubiti najmanj štirje Palestinci, še trije so bili ranjeni, tri pa pogrešajo.

Objavljeno
25. avgust 2009 12.26
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Gaza - Izraelska vojska je izvedla zračni napad na podzemni predor na meji med Egiptom in območjem Gaze, pri čemer so bili po navedbah palestinskih bolniških virov ubiti najmanj štirje Palestinci, še trije so bili ranjeni, tri pa pogrešajo. Izraelska vojska je napad potrdila.

Po navedbah prič v mestu Rafa na jugu območja Gaze so izraelska letala na mejni pas med Gazo in Egiptom odvrgla dve bombi. Napad je potrdil tudi tiskovni predstavnik izraelske vojske in dejal, da je bil odgovor na obstreljevanje z granatami z območja Gaze, do katerega je prišlo v ponedeljek, v njem pa je bil ranjen izraelski vojak.

 

Granatno obstreljevanje je bilo sicer po daljšem obdobju relativnega miru na območju odgovor na incident, v katerem so izraelski vojaki v ponedeljek ubili Palestinca, ki se je približal meji med Izraelom in Gazo.