V Kaliforniji zaradi mraza izredne razmere

V Kaliforniji so zaradi neobičajnega mraza, ki ga prebivalci te zvezne države ZDA v tem času niso vajeni, razglasili izredne razmere. Temperature so ponekod dosegle do 20 stopinj Celzija pod ničlo.

Objavljeno
13. januar 2007 12.39
Schwarzenegger se je za tak ukrep odločil zaradi "izredno nizkih temperatur", ki ogrožajo starejše, obolele in brezdomce
Los Angeles - Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je razglasil izredne razmere zaradi neobičajnega mraza, ki ga prebivalci te zvezne države ZDA v tem času niso vajeni. Kot je zapisal v sporočilu za javnost, se je za tak ukrep odločil zaradi "izredno nizkih temperatur", ki ogrožajo starejše, obolele in brezdomce.

Temperatura zraka se je v petek ponoči v Los Angelesu spustila na dve stopnji Celzija, nič stopinj v San Franciscu ter minus pet stopinj v kalifornijski prestolnici Sacramento. Na območju okoli jezera Tahoe pa so namerili celo minus 20 stopinj. V tem mrzlem vremenu je v petek približno dve centimetra debela snežna odeja prekrila gorate predele na območju San Diega na jugu Kalifornije, zaradi česar so zaprli marsikatera šolska vrata. Sicer se je meja sneženja v nekaterih gorskih predelih spustila na okoli 1.200 metrov nadmorske višine, za petek pa so napovedovali celo spust do 455 metrov nadmorske višine.