V napadih v Bagdadu 56 mrtvih

Le nekaj ur po tem, ko je predstavnik ameriške vojske ocenil, da je novi varnostni načrt za Bagdad prinesel zmanjšanje nasilja, je iraško prestolnico pretresel dvojni napad z avtomobilsko bombo.

Objavljeno
18. februar 2007 17.26
Prizorišče eksplozije
Bagdad - Le nekaj ur po tem, ko je predstavnik ameriške vojske podporočnik Scott Bleichwehl ocenil, da je novi varnostni načrt za Bagdad prinesel zmanjšanje nasilja v tem mestu, je iraško prestolnico pretresel dvojni napad z avtomobilsko bombo. Dve eksploziji na razdalji nekaj sto metrov sta na tržnici v pretežno šiitski četrti na vzhodu Bagdada zahtevali 56 smrtnih žrtev, še več kot sto ljudi pa je ranjenih.

Še en napad v četrti Sadr City

V ločenem napadu se je v četrti Sadr City ob policijski kontrolni točki razstrelil samomorilski napadalec. Pri tem je bil ubit en policist, deset pa ranjenih. Ranjeni so bili tudi štirje mimoidoči. V okrožju Fadel je neznani ostrostrelec smrtno ranil tri civiliste.

O prvih smrtnih žrtvah od pričetka nove varnostne operacije je danes poročala tudi ameriška vojska v Iraku. V dveh incidentih sta bila tako v soboto ubita dva ameriška vojaka. Prvi je bil ubit, ko je upornik severno od Bagdada v njegovo vozilo vrgel granato, drugi pa je bil ustreljen med patruljo, je sporočila ameriška vojska.