V napadu na študentsko naselje 51 mrtvih

V bombnem napadu samomorilskega napadalca pred študentskim naseljem v Bagdadu je umrlo vsaj 51 ljudi, več kot 30 pa je ranjenih.

Objavljeno
25. februar 2007 21.32
Bagdad - V bombnem napadu samomorilskega napadalca pred študentskim naseljem v Bagdadu je danes umrlo vsaj 51 ljudi, več kot 30, med njimi večinoma študentov, pa je ranjenih.

Samomorilski napadalec je bombo sprožil v bližini glavnega vhoda na fakulteto za poslovno upravljanje in ekonomijo, ki se nahaja v najbolj šiitskem delu mesta.

Pred tem sta dve raketi zadeli šiitsko enklavo v južnem Bagdadu, pri čemer sta umrla dva človeka, še dve smrtni žrtvi pa je zahteval napad v bližini zelo zastražene zelene cone, v kateri so med drugim ameriško in britansko veleposlaništvo ter iraška vladna poslopja.

V napadu z avtomobilom bombo v šiitskem predelu osrednjega Bagdada je umrla najmanj ena oseba, štiri so bile ranjene.

Ameriške sile so v severnem delu mesta Mosul ubile dva napadalca, pri tem pa zajele domnevne lokalne voditelje skupine Al Kaida, so še sporočile iraške oblasti, ki podrobnejših informacij niso razkrile.

Medtem so iz iraškega notranjega ministrstva sporočili, da se je število smrtnih žrtev sobotnega bombnega napada v provinci Anbar, ko je pred sunitsko mošejo v kraju Habanija eksplodiral tovornjak bomba, povzpelo na 40 mrtvih in 65 ranjenih.