V napadu ranjen namestnik iraškega premiera

Namestnik iraškega premiera al Zubaj je bil ranjen v dvojnem bombnem napadu v Bagdadu. V napadu so bili ubiti najmanj trije ljudje, petnajst pa jih je bilo ranjenih.

Objavljeno
23. marec 2007 16.17
Bagdad - V dvojnem bombnem napadu v Bagdadu je bil danes ranjen namestnik iraškega premiera Salam al Zubaj. Al Zubaja so prepeljali v ameriško vojaško bolnišnico. Tiskovni predstavnik iraške vojske je razkril, da namestnika premiera trenutno operirajo in da njegovo zdravstveno stanje še ni stabilno.

Po navedbah iraškega varnostnega vira je v bližini al Zubajevega doma v središču Bagdada prišlo do samomorilskega napada in napada z bombo, v katerem so bili ubiti trije ljudje, še petnajst pa jih je bilo ranjenih. Po nekaterih podatkih naj bi bilo celo osem mrtvih in 11 ranjenih. V napadu naj bi bil ubit tudi al Zubajev svetovalec, med ranjenimi pa pet njegovih varnostnikov.

Samomorilski napadalec se je razstrelil, ko so al Zubaj in drugi verniki zapuščali mošejo za al Zaubajevo hišo v bližini zelene cone, kjer so nameščena vladna poslopja in tuja veleposlaništva. Istočasno je razneslo tudi v bližini parkiran avtomobil.

Al Zubaj je eden najvidnejših sunitskih politikov v iraški vladi, ki jo sicer vodijo šiiti. Tako sunitski kot šiitski politiki so bili v nemirnem Iraku že večkrat tarča napadov skrajnežev.