V napadu ubiti štirje ameriški vojaki

V nizu bombnih eksplozij so v različnih delih Iraka umrli štirje ameriški vojaki in deset iraških policistov. S tem je današnji dan za ameriško vojsko po številu žrtev postal najbolj krvav v zadnjih petih mesecih.

Objavljeno
08. september 2009 19.55
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Bagdad - V nizu bombnih eksplozij so danes v različnih delih Iraka umrli štirje ameriški vojaki in deset iraških policistov. S tem je današnji dan za ameriško vojsko po številu žrtev postal najbolj krvav v zadnjih petih mesecih.

Trije ameriški vojaki so umrli, ko je na severu države njihova patrulja naletela na doma narejeno podstavljeno bombo. Četrti vojak pa je izgubil življenje, ko je njegova patrulja naletela na podobno bombo na jugu Bagdada, so sporočili iz ameriške vojske.

 

Po današnjih smrtnih žrtvah se je število smrti med ameriškimi vojaki v Iraku od začetka invazije leta 2003 povzpelo na 4342, navaja neodvisna spletna stran icasualties.org. Poleg tega je bilo danes v enem dnevu ubitih največ ameriških vojakov od 10. aprila, ko jih je v bombnem napadu v Mosulu umrlo pet.

 

Ameriške enote so se sicer 30. junija uradno umaknile iz iraških mest in vasi, a v skladu s pooblastilom iraških varnostnih sil še vedno delujejo tudi v mestih.

 

V bližini Kirkuka je bilo medtem danes v nizu eksplozij ob cesti podstavljenih bomb ubitih tudi deset iraških policistov, med njimi poveljnik tamkajšnjih policistov.