V Natovem napadu v Afganistanu več mrtvih

Talibi so sporočili, da je bilo v napadu ubitih 16 civilistov, med njimi sedem otrok. Isaf podatka o civilnih žrtvah nima.

Objavljeno
08. september 2013 13.40
APTOPIX Afghanistan
Ba. P., Delo.si, STA
Ba. P., Delo.si, STA
Kabul - V zračnem napadu sil zveze Nato na talibske upornike v pokrajini Kunar na vzhodu Afganistana je bilo ubitih najmanj 15 ljudi, večinoma civilistov, je danes sporočila tamkajšnja policija.

Tarča sobotnega napada je bil poltovornjak, sporočilo predstavnika lokalne policije povzema STA. Po njegovih navedbah so bili pri tem ubiti trije talibski skrajneži in 12 članov njihovih družin, med njimi štiri ženske in štirje otroci.

Talibi so medtem sporočili, da je bilo v napadu ubitih 16 civilistov, od tega pet žensk in sedem otrok, navaja nemška tiskovna agencija DPA.

Sile Isaf so potrdile, da so izvedle »natančen« napad na tem območju, v katerem je bilo ubitih deset sovražnih borcev, podatkov o civilnih žrtvah pa nimajo.

Civilne žrtve Natovih operacij so že dolgo vir napetosti med afganistansko vlado in koalicijskimi silami. Iz Isafa so sporočili, da so slišali za navedbe o civilnih žrtvah in da preiskujejo incident, poročajo tuje tiskovne agencije.