V nesreči avtobusa v Gvatemali več kot 40 mrtvih

Gvatemalski predsednik je zaradi nesreče, ene najbolj smrtonosnih v zadnjih letih, že razglasil tri dni žalovanja.

Objavljeno
10. september 2013 15.27
GUATEMALA-BUSCRASH/
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ciudad de Guatemala − Na zahodu Gvatemale je včeraj v prepad strmoglavil avtobus z več deset potniki, pri tem pa je umrlo najmanj 43, ranjenih pa je še 40 ljudi, piše Slovenska tiskovna agenicja. Gvatemalski predsednik Otto Perez je zaradi nesreče, ene najbolj smrtonosnih v Srednji Ameriki v zadnjih letih, že razglasil tri dni žalovanja.

Avtobus je po pisanju STA strmoglavil v približno sto metrov globok kanjon in treščil v reko v okrožju San Martin Jilotepeque, 64 kilometrov zahodno od prestolnice države Ciudad de Guatemala.

Vlada je po tragediji sporočila, da vzrok nesreče še ni znan in da že poteka preiskava o morebitni okvari zavor. Po navedbah preživelih je bil avtobus v času nesreče preobremenjen.

Gvatemalski poslanci so napovedali, da bodo razpravljali o morebitni spremembi zakonodaje za poostritev nadzora nad avtobusnimi prevozniki.

Gvatemala je sicer glede na število prometnih nesreč peta najnevarnejša država v Latinski Ameriki, saj v tovrstnih nesrečah na leto umre 20 ljudi na 100.000 prebivalcev, še piše STA.