V Pakistanu našli že 22 trupel

V Pakistanski pokrajini Swat valley so v zadnjih nekaj tednih našli kar 22 trupel. Identiteta trupel še ni znana, menijo pa, da gre za vojake, zato se vrstijo pozivi za obsežno preiskavo.

Objavljeno
25. avgust 2009 15.09
Da. O.
Da. O.
Islamabad - V Pakistanski pokrajini Swat valley so v zadnjih nekaj tednih našli kar 22 trupel. Menijo, da gre za trupla vojakov, zato se že vrstijo pozivi za natančno preiskavo.

Trupla naj bi se začela pojavljati pred nekaj tedni, samo v preteklem tednu so jih odkrili kar 18. Lokalni prebivalci trdijo, da so poboje izvedle pakistanske varnostne sile v okviru ofenzive proti Talibom.


Kot piše britanski BBC, so predstavniki pakistanske vojske in policije namigovanja že zavrnili in krivdo za poboje pripisali kar domačinom, ki naj bi se tako maščevali nad Talibani.


Predstavnik neodvisne komisije za človekove pravice v Pakistanu I A Rehman je dejal: "Oblasti pozivamo, naj sprožijo obsežno preiskavo o tem kdo je izvedel poboje, pa naj gre za upornike, vojake ali pa nedolžne ljudi. Gre za resno zadevo, ki jo morajo preiskati.“ Trupla so se pričela pojavljati kmalu potem, ko se pakistanske varnostne sile pokrajino Swat valley "odvzele" nadzoru Talibov.