V Peševarju že tretji bombni napad v enem tednu

V eksploziji bombe na severozahodu Pakistana je danes umrlo najmanj 31 ljudi.

Objavljeno
29. september 2013 12.23
PAKISTAN-UNREST-NORTHWEST-BLAST
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Islamabad - V eksploziji bombe v Pešavarju na severozahodu Pakistana je danes umrlo najmanj 31 ljudi, je sporočila tamkajšnja policija. Eksplozija je odjeknila na živahni tržnici Kisa Hvani v omenjenem mestu.

Po prvih podatkih preiskovalcev je bil v napadu uporabljen avtomobil. Poleg 31 smrtnih žrtev, med katerimi je bilo tudi šest otrok in dve ženski, so našteli še 76 ranjenih.

Eksplozija je odjeknila blizu policijske postaje, a za zdaj ni znano, ali je bila tarča napada prav postaja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je bil že tretji napad v Pešavarju v tednu dni. Minulo nedeljo je bilo v dvojnem samomorilskem napadu pred cerkvijo ubitih 82 ljudi. Napad je sprožil proteste pripadnikov krščanske skupnosti po vsem Pakistanu, ki so zahtevali boljšo zaščito manjšin v državi. V petek je eksplozija bombe na avtobusu z državnimi uradniki zahtevala 18 življenj.

Iz Pakistana poročajo tudi o novem napadu ameriškega brezpilotnega letala, v katerem so bili ubiti najmanj štirje ljudje. Hišo na območju Darga Mandi v plemenskem okrožju Severni Vaziristan, ki je bila tarča napada, naj bi skrajneži uporabljali za skrivališče, je sporočil pakistanski varnostni vir. Identiteta žrtev še ni znana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.