V požaru na trajektu 48 mrtvih

V požaru, ki je v četrtek izbruhnil na trajektu pred indonezijskim otokom Java je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 48 ljudi, okoli sto pa jih še pogrešajo.

Objavljeno
26. februar 2007 15.43
Požar na trajektu
Džakarta - V požaru, ki je v četrtek izbruhnil na trajektu pred indonezijskim otokom Java je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 48 ljudi, okoli sto pa jih še pogrešajo. Ribiči so trupla umrlih našli danes okoli 27 kilometrov severno od indonezijske prestolnice Džakarta.

Glede na seznam potnikov naj bi bilo na trajektu samo 227 ljudi, vendar se je izkazalo, da je trajekt prevažal precej več kot 300 potnikov. Reševalci so rešili okoli 250 ljudi, ki so po izbruhu požara večinoma skočili v morje. Pristojne oblasti so medtem sporočile, da se reševalne akcije še nadaljujejo.

Trajekt je bil med izbruhom požara na poti iz pristanišča Tanjung Priok v Džakarti v Pangkalan Balam na otoku Bangka, 500 kilometrov severno od indonezijske prestolnice.

Trajekti so glavno prevozno sredstvo med 17.000 indonezijskimi otoki in pogosto prevažajo več potnikov, kot bi jih smeli. Četrtkova nesreča je zadnja v vrsti hudih prometnih nesreč v Indoneziji, v katerih je v zadnjih dveh mesecih umrlo več kot 450 ljudi.