V protestih v Egiptu več mrtvih in ranjenih

V nasilju, ki je izbruhnilo med protesti privržencev odstavljenega predsednika, je bilo ubitih šest in ranjenih 190 ljudi.

Objavljeno
31. avgust 2013 11.48
TOPSHOTS-EGYPT-POLITICS-UNREST
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Kairo − V nasilju, ki je izbruhnilo med petkovimi protesti privržencev odstavljenega egiptovskega predsednika Mohameda Morsija, je bilo ubitih šest ljudi, 190 pa ranjenih, piše Slovenska tiskovna agencija.

Med protesti proti vladi, ki jo podpira vojska, in za vrnitev Morsija na položaj, je bilo v prestolnici Kairo ubitih pet ljudi, med njimi najmanj dva policista, v obalnem mestu Port Said pa en človek, je sporočilo egiptovsko ministrstvo za zdravje.

V kairskem predelu Mohandisen so islamistični protestniki sodeč po posnetkih, ki jih je objavila državna televizija, na ulicah zažigali pnevmatike, da bi se ogradili od policijskih sil na območju.

O manjših protestih so sicer že v petek poročali tudi iz drugih delov države. Ponekod so se privrženci vojske, ki je tretjega julija odstavila Morsija, spoprijeli z islamisti.

Tokratnih protestov se je udeležilo več ljudi kot pred tednom dni, poroča STA. Muslimanski bratje, katerim pripada Morsi, so, kot kaže, kljub aretacijam številnih vodilnih članov gibanja odločeni nadaljevati proteste. Svoje privržence tako pozivajo, naj nadaljujejo demonstracije za vrnitev odstavljenega predsednika na oblast.