V Ramali in Gazi streljanje med privrženci Hamasa in Fataha

V palestinskih mestih Gaza in Ramala na Zahodnem bregu je danes prišlo do streljanja med privrženci palestinskih gibanj Hamas in Fatah. O morebitnih ranjenih v nasilju ne poročajo.

Objavljeno
15. december 2006 14.13
Gaza - V palestinskih mestih Gaza in Ramala na Zahodnem bregu je danes prišlo do streljanja med privrženci palestinskih gibanj Hamas in Fatah. O morebitnih ranjenih v nasilju ne poročajo. Do streljanja je prišlo dan potem, ko so neznanci napadli konvoj palestinskega premiera Ismaila Hanije.

Streljanje v Gazi se je začelo danes popoldan po lokalnem času, ko so zamaskirani privrženci Hamasa začeli streljati na pripadnike palestinske policije, ki je blizu gibanju Fatah. Na ulicah Ramale pa je prišlo do streljanja med skrajneži Fataha in Hamasa, še navaja AP.

Več sto privržencev Hamasa je zavzelo položaje v središču mesta Gaza in začelo patruljirati po ulicah. "Položaj je zelo občutljiv, vendar bomo preprečili kakršnekoli spopade med posameznimi skupinami," je dejal neimenovani vodilni predstavnik oboroženega krila Hamasa, Brigad Ezedina al Kasama.