V samomorilskem napadu ubiti trije ljudje

V eksploziji v mestu Pešavar so bili ubiti trije ljudje, pet pa je poškodovanih. Gre za zadnjega v vrsti napadov, v katerih je v zadnjih šestih tednih življenje izgubilo več kot 300 ljudi.

Objavljeno
09. november 2009 11.27
Ma. J.
Ma. J.
Pešavar - V eksploziji v mestu Pešavar na severozahodu Pakistana so bili ubiti najmanj trije ljudje, pet pa je poškodovanih. Gre za zadnjega v vrsti napadov, v katerih je v zadnjih šestih tednih življenje izgubilo več kot 300 ljudi.

 

Eksplozija, v kateri so bili ubiti policist, voznik rikše, v kateri je bil napadalec, in naključni mimoidoči, je odjeknila v bližini policijske postaje. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

 

Islamski skrajneži so kot povračilni ukrep za vojaško ofenzivo v Južnem Vaziristanu v zadnjem času sicer močno povečali število napadov v Pakistanu, še posebej pogosta tarča pa je ravno mesto Pešavar. Včeraj je bilo v samomorilskem napadu v bližini mesta tako ubitih najmanj 12, ranjenih pa 35 ljudi; konec oktobra pa je eksplozija na mestni tržnici zahtevala življenja 112 ljudi. Vseeno pa vlada z ofenzivo v Južnem Vaziristanu, kamor je v boj proti približno 8000 skrajnežem poslala 30.000 vojakov, še vedno vztraja