V Somaliji ubit Al Kaidin sodelavec?

V vojaški operaciji v Somaliji naj bi bil ubit Al Kaidin sodelavec Saleh Ali Saleh Nabhan. Če se bodo navedbe izkazale za resnične, bo to velik udarec za delovanje te teroristične mreže v vzhodni Afriki.

Objavljeno
15. september 2009 11.13
Ma. J.
Ma. J.
Mogadiš - Ameriška vojska je sporočila, da je bil v vojaški operaciji v Somaliji ubit Al Kaidin sodelavec Saleh Ali Saleh Nabhan, čeprav informacija še ni uradno potrjena. Če se bodo navedbe izkazale za resnične, bo to pomenilo velik udarec za delovanje te teroristične mreže v vzhodni Afriki.

Ameriški agentje Nabhana zaradi suma vpletenosti v napade na hotel in izraelsko potniško letalo v Keniji leta 2002 lovijo že več let. Po omenjenih dejanjih je pobegnil v Somalijo, kjer je sodeloval s teroristično skupino al Shabab, ki jo ameriške sile vidijo kot zastopnico Al Kaide v Somaliji.

V tokratni operaciji je njegovo vozilo v bližini mesta Barawe, ki ga nadzoruje al Shabab, napadlo šest vojaških helikopterjev. Operacija je povzročila zaskrbljenost v Somaliji, kjer se bojijo, da bi tovrstni napadi tujih sil lahko podžgali povračilne ukrepe skrajnežev.