V spopadih v Nigeriji ubitih 150 islamistov

Med ubitimi je tudi eden od vodij sekte Boko Haram Aba Goroma, za katerim je bila razpisana nagrada v višini 45.000 evrov.

Objavljeno
18. september 2013 13.46
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Lagos − V spopadih med radikalno islamistično sekto Boko Haram in nigerijskimi vladnimi silami je po pisanju Slovenske tiskovne agencije pretekli konec tedna umrlo 16 vojakov in okoli 150 skrajnežev.

Med ubitimi je tudi eden od vodij sekte Boko Haram Aba Goroma, na glavo katerega je nigerijska vlada razpisala nagrado v višini 45.000 evrov.

Spopadi so konec tedna potekali na severu države, vojska pa je o njih javnost obvestila šele danes, dodaja STA. Vojska je napadla oporišče islamistov v gozdnatem predelu med mestoma Maiduguri in Baga, potem ko je dobila obveščevalne informacije, da islamisti načrtujejo napad v regiji.

Sekta Boko Haram, ki želi na severu Nigerije uvesti šeriatsko pravo, pogosto napada cerkve in javna poslopja. Nigerijski predsednik Goodluck Jonathan je zato maja v delu države razglasil izredne razmere, vojska pa je začela ofenzivo proti islamistom, še piše STA.