V tovornjaku Paravinje našli kaplji krvi izginule Antonie Bilić

Družina Bilić je prepričana, da je Antonia še živa, zato jo bodo s hrvaškimi prevozniki iskali po vsej Evropi.

Objavljeno
05. julij 2011 11.56
Posodobljeno
05. julij 2011 12.09
Ni. Č., Mo. B., Delo.si
Ni. Č., Mo. B., Delo.si
Zagreb - Hrvaška policija je sporočila, da so v tovornjaku Dragana Paravnije našli dve kaplji krvi izginulega dekleta Antonije Bilić. Kot so povedali, je to še eden dokaz, da je 17-letnica umrla nasilne smrti. To je sicer Paravinje po aretaciji priznal, hkrati pa povedal, da je njeno truplo odvrgel v Krko, poroča Jutarnji list.

Hrvaški minister za notranje zadeve Tomislav Karamarko pa medtem ostaja optimističen. »Predpostavljamo, da je Antonia Bilić živa, sam v to verjamem, kljub temu pa še vedno preiskujemo reko Krko, v primeru - Bog ne daj - da se je zgodilo najhujše,« je povedal Karamarko.

Družina išče Antonio s pomočjo Facebooka in plakatov po vsej Evropi


»Splitin poliisi etsii edelleen Drnišin alueella kadonnutta 17-vuotiasta Antonia Bilić«, tako v finščini zveni obvestilo o pogrešani mladi Drnišanki. Finščina je le eden od desetih jezikov, v katerem družina Bilić nadaljuje z iskanjem svoje hčere. Pri prevajanju v tuje jezike družini pomagajo profesorji jezikov, vladne in nevladne organizacije po vsej Evropi.

Obvestilo o pogrešanem dekletu so objavili tudi na facebooku. V turščini, portugalščini, češčini, madžarščini, ruščini, nemščini, italijanščini, bolgarščini in angleščini prosijo vse, ki so pripravljeni pomagati, da obvestilo posredujejo naprej. Ob tem so navedli podatke o Antoniini višini, barvi oči in las ter o obleki, ki jo je nosila na dan izginotja.

Lepljenje letakov po Evropi

Družina Bilić se za pomoč pri iskanju dogovarja tudi s sindikatom prevoznikov, da bi lepili letake in plakate vzdolž cestnih odsekov po Evropi - od Turčije do Rusije.

Tako so se odločili, ker ne zaupajo Draganu Paravinji, ko je priznal, da je dekle zadavil in njeno telo odvgel v jezero Brljan na reki Krki, verjamejo pa, da je Antonia še živa.

Mati dekleta dodaja, da bodo vztrajali do konca, povezali pa se bodo tudi z avstralsko družino Britt Lapthorne, ki je brez sledu izginila 18. junija 2008 v Dubrovniku, njeno truplo pa so nato našli osemnajst dni kasneje v morju.

Včeraj so izsušili jezero Brljan, kamor naj bi domnevni morilec odvrgel njeno truplo, vendar preiskovalci niso odkrili ničesar, kar bi jim pomagalo pri razrešitvi skrivnosti.