V trčenju vlakov ranjenih 52 ljudi

V bližini nemškega mesta Moritzburg v zvezni deželi Saška je bilo v sobotnem trčenju dveh muzejskih vlakov ranjenih 52 ljudi, med njimi štirje huje. Zakaj sta se vlaka znašla na isti progi še ni znano.

Objavljeno
13. september 2009 19.36
Silovito trčenje vlakov na progi Šentilj- Maribor
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Dresden - V bližini nemškega mesta Moritzburg v zvezni deželi Saška je bilo v sobotnem trčenju dveh muzejskih vlakov ranjenih 52 ljudi, med njimi štirje huje. Zakaj sta se vlaka znašla na isti progi še ni znano. Škodo, ki je nastala v nesreči, strokovnjaki ocenjujejo na več kot milijon evrov.

Kot še poročajo tuje tiskovne agencije, je bilo med ranjenimi sedem otrok, mlajših od deset let, skupno pa je bilo na vlakih 250 potnikov. Vse so s ponesrečenih vlakov rešili po slabih dveh urah reševanja.

 

Potniki so se sicer udeleževali ene izmed prireditev ob 125-letnici obratovanja tradicionalne železniške povezave med mestoma Redebeul in Radeburg. Gre za progo, ki je dolga dobrih 16 kilometrov in poteka preko 19 mostov, ob njej pa je 11 železniških postaj. Muzejske lokomotive na omenjeni progi sicer dosegajo hitrosti do največ 25 kilometrov na uro.