V trupu Coste Concordie našli ostanke trupla

Reševalci domnevajo, da gre za natakarja indijskega rodu, ki je po nesreči pomagal pri evakuaciji potnikov.

Objavljeno
08. oktober 2013 21.49
Italy Ship Aground
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Rim − Potapljači, ki preiskujejo razbitino nekdaj luksuzne križarke Costa Concordia, ki je na čereh pred malim toskanskim otokom Giglio nasedla 13. januarja lani, pri čemer je umrlo 32 ljudi, so danes našli posmrtne ostanke enega od še dveh pogrešanih žrtev nesreče.

Reševalci po pisanju tiskovne agencije Reutres domnevajo, da gre za natakarja indijskega rodu Russela Rebella, 33-letnika iz Mumbaja, ki je po besedah sorodnikov po nesreči pomagal pri evakuaciji potnikov. Tako še vedno pogrešajo zgolj italijansko potnico Mario Grazio Trecarichi. Kot opozarja tiskovna agencija dpa, so reševalci sicer že pred dvema tednoma nedaleč od ladje našli kosti, čeprav še vedno ni znano, ali gre za posmrtne ostanke katere od pogrešanih oseb, saj rezultati analize DNK še niso znani.

Nesrečno križarko so sicer prejšnji mesec dvignili s čeri in poravnali ter tako potapljačem omogočili dostop do nekaterih delov, kamor prej niso mogli. Potopljena stran 290 metrov dolge in 114.500 ton težke ladje, ki je bila pod vodo kar 20 mesecev, bo potrebna izdatnih popravil, preden jo bodo lahko predvidoma pomladi odvlekli v pristanišče in razstavili.