V Tuniziji podaljšali izredno stanje in ukinili policijsko uro

Tunizijske oblasti so danes podaljšale izredno stanje, ki so ga uvedle 14. januarja, ko je iz države pobegnil predsednik Zin el Abidin Ben Ali, hkrati pa so ukinile policijsko uro, ki so jo uvedle na vrhuncu nemirov.

Objavljeno
15. februar 2011 20.56
Ma. Ja., delo.si
Ma. Ja., delo.si
Tunis - Tunizijsko notranje ministrstvo je danes opozorilo tudi pred poskusi netenja nemirov med policijo in vojsko, poroča slovenska tiskovna agencija STA. Ministrstvo je hkrati obsodilo nadaljevanje protestov. »Da preprečimo karkoli, kar bi lahko ogrozilo varnost države, da zagotovimo varnost državljanov in zavarujemo javno in zasebno lastnino, smo se odločili, da do nadaljnjega podaljšamo izredno stanje,« so sporočili.

Izredno stanje so sicer uvedli po pobegu predsednika Ben Alija, ki je državo zapustil med protesti zaradi visoke stopnje brezposelnosti in korupcije v vladnih vrstah. Med jasminovo revolucijo, s katero se je zaključila 23-letno vladavina Ben Alija v Tuniziji, je umrlo okoli 200 ljudi.

Prehodna vlada premiera Mohameda Ghanoušija je sicer napovedala, da bo v šestih mesecih izvedla prve svobodne volitve v državi, poleg tega pa je razglasila svobodo govora in sprejela zakon o pomilostitvi političnih zapornikov, še piše STA.