V Turčiji in Grčiji se soočajo s poplavami

Turčijo je ob koncu tedna znova zajelo močno deževje, ki po državi povzroča poplave. Prav tako se s silovitimi neurji soočajo v Grčiji, kjer je deroča voda zahtevala najmanj eno žrtev.

Objavljeno
13. september 2009 18.22
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Carigrad - Turčijo je ob koncu tedna znova zajelo močno deževje, ki po državi povzroča poplave. Prav tako se s silovitimi neurji soočajo v Grčiji, kjer je deroča voda zahtevala najmanj eno žrtev. Na grškem otoku Euboa so poplave povzročile večmilijonsko škodo, saj je voda zalila številne avtokampe in hiše.

Turška vojska, policija in gasilci se s helikopterji in čolni trudijo rešiti preko 300 delavcev neke tovarne v obmorskem letoviškem mestu Tekirdag, ki so ostali ujeti v poplavah, poleg tega pa naj bi več prebivalcev ostalo ujetih tudi v okoliških hišah. Nekatere izmed stavb je voda po poročanju tujih agencij zalila tudi do tretjega nadstropja.

 

Več deset hiš je voda zalila tudi v Cerigradu, od koder sicer o smrtnih žrtvah doslej še niso poročali. V Turčiji se sicer že od začetka tedna soočajo s poplavami, ki so doslej zahtevale 33 žrtev, več deset ljudi pa še pogrešajo.