V verižnem trčenju v Britaniji več deset poškodovanih

Po prvih informacijah je bilo poškodovanih več kot 200 ljudi, a so reševalci na kraju dogodka informacijo pozneje popravili.

Objavljeno
05. september 2013 14.51
Britain Crash
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

London − V verižnem trčenju več kot sto vozil na mostu, ki povezuje Isle of Sheppey in okrožje Kent na jugovzhodu Velike Britanije, je bilo poškodovanih več deset ljudi, med njimi osem huje, poroča britanska mreža BBC.

Po prvih informacijah je bilo poškodovanih več kot 200 ljudi, a so policisti in reševalci na kraju dogodka to informacijo pozneje popravili. Po navedbah časnika Daily Telegraph so tako zabeležili 60 lažjih poškodb.

Vzrok nesreče, ki se je zgodila med jutranjo prometno konico, še ni znan, a prav gotovo ji je botrovala tudi slaba vidljivost, ki jo je povzročila gosta megla.

Eden od voznikov Martin Stammers je dogajanje za BBC opisal kot strašansko. Kot je dejal, je bila vidljivost na mostu med devet in 18 metrov. Videl je, da je trčilo pet vozil, a se jim je uspel izogniti. »Še deset minut zatem smo lahko slišali le zaviranje, trke avtomobilov in tovornjakov,« je dejal.

Most bo verjetno zaprt še ves dan.